Van dringend advies naar verplicht dragen van mondkapjess

Van dringend advies naar verplicht dragen van mondkapjes

Het voorgenomen besluit om, wanneer je staat en loopt door school, het dragen van een mondkapje verplicht te stellen hebben we ter instemming voorgelegd aan de medezeggenschapsraad. De raad heeft instemming verleend. Daarna is het dragen van een mondkapje in school verplicht gesteld.

Aanschaffen van een mondkapje

Vanaf maandag 5 oktober heeft er een overgangsperiode gegolden, waarbij we als school leerlingen die nog niet in het bezit waren van een mondkapje deze uitgedeeld hebben. Inmiddels heeft elke leerling de mogelijkheid gehad om hier zelf zorg voor te dragen. In geval van nood zijn nu de wegwerp-mondkapjes te koop voor € 0.50  en stoffen mondkapjes voor € 2,- (die gewassen kunnen worden op 60 graden).

Hygiënemaatregelen
Naast het verplicht dragen van een mondkapje wanneer je staat en loopt door school, blijven natuurlijk de andere coronamaatregelen zoals 1.5 meter afstand tot het personeel tijdens de lessen en het wassen van de handen gehandhaafd. Wij willen bijdragen aan het voorkomen van nieuwe besmettingen en vragen dan net als voorheen om jullie medewerking door samen de richtlijnen en hygiënemaatregelen te volgen.