Logo

Nieuwe namen en huisstijl voor Eemsdeltacollege

In juni 2018 hebben we de namen bekend gemaakt waarmee onze scholen niet meer aangeduid worden met een adres, maar met een naam van een persoon. Dat past bij een werkwijze waarin we de scholen centraal stellen en niet de overkoepelende stichting * (Eemsdeltacollege). Wij geloven dat een school meer is dan een plek waar je leert en werkt. Het is een gemeenschap waar je je gezien, gekend en thuis voelt. We willen dat onze leerlingen en medewerkers voelen dat het hun school is. De nieuwe namen helpen daarbij, omdat ze laten zien waar de scholen voor staan. De naamgevers van onze scholen zijn  George Martens, Rutger Kopland, Theda Mansholt en Rudolph Pabus Cleveringa. Alle vier personen zijn Groningers die in het verleden door lef te tonen iets hebben betekend voor hun omgeving en voor zichzelf. In die zin zijn ze voorbeelden voor ons allemaal, want het overkoepelende motto van onze scholen is “Leren met lef”.

* Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta is een koepel met vier scholen in Delfzijl-Appingedam en Siddeburen, genaamd Eemsdeltacollege. 

Elke locatie heeft een naam gekregen die het verhaal van de school vertelt: wat is op deze school belangrijk, hoe merk je dat en wat beloven we.