computerlokaal.jpg
  • Vanuit het vertrouwde de wereld ontdekken

• Ik ontdek de wereld in projecten

Elk jaar doen we een paar grote projecten. Zo leer ik om vanuit verschillende vakken naar een onderwerp te kijken en hoe vakken met elkaar verbonden zijn. Door deze projecten leg ik ook al contacten buiten de school.

• Ik ontdek dat ik creatief en origineel ben

We lezen veel en doen mee aan dichtwedstrijden.Taal is belangrijk bij ons op school.

• Ik ontwikkel lef

Leerlingen die van deze school af komen, staan erom bekend dat ze lef hebben. Ze hebben een mening, zijn niet bang om die te zeggen en kunnen hem goed onder woorden brengen. Dat komt ook omdat we leren presenteren en debatteren.

• Ik heb hier echte vrienden (en we maken tosti's)

In de pauze kun je je eigen tosti maken, zo gezellig is het hier. Iedereen is welkom. De vrienden die ik hier heb, komen uit verschillende dorpen.

• Ik vertrek straks vol vertrouwen

De leraren bereiden me goed voor op de overstap naar het mbo of de havo.Ze stellen hoge eisen. Ik leer bijvoorbeeld goed verslagen maken en plannen, daar beginnen we in de eerste klas al mee.

• Hoe ziet onze school eruit

Op de Rutger Koplandschool krijg je alle aandacht die jij nodig hebt. Leraren en leerlingen staan bij ons net iets dichter bij elkaar, zodat we samen goede resultaten en een plezierige schooltijd organiseren

• Projecten, thema's en stages

Voor goed onderwijs is meer nodig dan alleen de school. De omgeving waarin jongeren leven en opgroeien, is van grote invloed op hun ontwikkeling. Daarom verbinden wij ons met de wereld om ons heen.

• Ondersteuning

Rutger Kopland School is een school die de leerlingen serieus neemt. Dit betekent dat er veel aandacht is voor de persoonlijke situatie van de leerling.

• Gezonde school

In de kantine staat watertappunt en een frisdrankautomaat met light-drankjes. De conciërge verkoopt op vaste dagen wat broodjes.

• Leerlingenraad

Op onze school is een leerlingenraad die bestaat uit 7 á 10 leerlingen. De klassen kiezen een vertegenwoordiger die de vergaderingen bijwoont. De leerlingenraad komt 6 of 7 keer per jaar bij elkaar, soms met de teamleider, soms zonder.